top of page

Over mij

Ik woonde al bijna tien jaar in de Kerkstraat in Amsterdam, waar ik ook een café had, toen ik Frank in het begin van deze eeuw leerde kennen. Ik woonde bijna op de hoek met de Leidsestraat en hij ongeveer halverwege naar de Spiegelstraat.

We waren beide overblijfselen uit de tijd dat de straat de endeldarm van de Leidsbuurt was. Een doorgangsweg voor hulpdiensten van buro Lijnbaansgracht helemaal tot aan het OLVG.

De buurt veranderde in rap tempo in een juppen-, expats- en toeristenparadijs. De visboer vertrok, gevolgd door zijn collega in groenten en melk en al snel sloot het postkantoor en de schoenmaker. Daarvoor in de plaats kwamen Italiaanse delicatessen, kant en klare soep en een fietsenverhuur annex tattoo shop.

De straat werd steeds drukker, maar Frank's dakterras bleef een oase van rust, planten en bloemen waar het goed toeven was op de zomerdag. We gingen eens naar de pre-opening van de "Heineken Experience" en een keer naar een toneelstuk met Jerome Reehuis die net om de hoek in de Leidsestraat woonde. Hij overleed kort voor Frank.

Ik verkocht het café in 2011 en zag Frank daarna een paar maal per jaar. We gingen Jazz  luisteren in "de doffer" want we kenden Jan Menu uit de straat, of dronken een borrel bij "Heuvel"

Toen Frank in 2014 overleed zocht ik na de begrafenis de tekeningen, collages en andere spullen bij elkaar die hij mij door de jaren had geschonken. Later kwam ik er achter dat er bijzonder weinig informatie over Frank te vinden is en niets over zijn kunst.

Om hier wat aan te doen heb ik een selectie gemaakt van zijn werk, daar foto's van gemaakt en hier samengebracht. Ik heb me beperkt tot de dingen die hij werkelijk bewerkte, estetisch verantwoord zijn en bij mij herinneringen oproepen.

Als je in het bezit bent van tekeningen of een goed verhaal hebt over Frank hoor ik dat graag. Via de contactpagina kun je dingen opsturen die ik toe zal voegen aan deze blog. Binnenkort komt er ook een pagina met de muziek van Frank. Hij liet me een stapel platen na, die een beeld geven van de muziek waar hij van hield.

Tips zijn van harte welkom en mocht je een probleem hebben met de inhoud van pagina's kun je dat ook langs deze weg laten weten.

bottom of page